Hírek

A Kányaváry Borbirtok Chardonnay bora Magyarország legjobbja

2017.12.05.

Nagy örömmel, határtalan boldogsággal és büszkeséggel újságoljuk el Nektek:

A XI. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztiválon a Zalaszabari Kányaváry Borbirtok chardonnay újborát választották az ország legjobbjának!!!

Hogy mit érdemes tudni erről a páratlan nedűről?

Mindenek előtt azt, hogy szívvel-lélekkel készült, de a precizitás, a szorgalom és az alázat sem maradt ki a munkálatokból.

Beke Zoltántól és Szabadics Zoltántól a részleteket is olvashatjátok:

Emlékszem, a szüretet az egyik leghűvösebb nap reggelén kezdtük, hogy a kémiai folyamatok még ne induljanak el. Minden fürtöt kézzel szedtünk le, majd ládákba tettük, s még azt követően is átválogattuk, nehogy egyetlen rohadt bogyó is bekerüljön a többi közé. Három hétig erjedt a must, gondosan figyeltünk arra, hogy állandó hőfokon tartsuk a nedűt. Ezután választottuk le a bort a seprőről, majd agyag amforákba fejtettük át a bort

A befektetett munka pedig meghozta a gyümölcs gyümölcsét, hiszen egy páratlan minőségű, friss, zamatos ízvilágú, illatában a zöldalmára hajazó bor született meg az újjáéledt Baán Birtokon!

Elindultunk, Baán Károly egykori borász nyomában, és azért szép lassan visszaállítjuk a zalai borvidék rangját.

E nemes nedűből mindössze 200 liter készült, éppen ezért kereskedelmi forgalomban nem kapható, de BORKÓSTOLÓK alkalmával lehetőségetek nyílik megkóstolni!

"Egy korty a természetből és mellé egy jó falat a régióból"